Köy suyuna zehirin zanlıları, iki çoban - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Köy suyuna zehirin zanlıları, iki çoban
Share 10 Ekim 2007

Su içip hastanelik olan 34 ilköğretim öğrencisinden üçünün sağlık durumu ciddi; iki çoban, suya tarım ilacı karıştırdıkları iddiasıyla gözaltında…
Denizli’de merkeze bağlı Akdere Köyü’nde Ali Bayram İlköğretim Okulu’nda okuyan 34 öğrenci, önceki gün şebeke suyundan içtikten sonra zehirlenmişti. Jandarma, Akdere Köyü’nün bir kilometre dışında, içme suyu kaynağının yakınında keçi çobanlığı yapan R.T. ve M.T.’nin kaldıkları çadırda arama yaptı. Arama sırasında ‘Foldör’ adlı tarım ilacına ait dört boş kutu bulundu. Çoban kardeşler R.T. ve M.T. gözaltına alındı.
Çoban kardeşlerin sorgusu sürerken, köyün içme suyu deposu tamamen boşaltılarak temizlendi. 835 nüfuslu köyün muhtarı Muhammet Saraç’ın anonsu ve köydekilerin büyük bölümünün oruçlu olması nedeniyle zehirlenme olayına rastlanmadığı belirtildi. Denizli Valililiği, “Su deposu bekçisinin depodan farklı bir koku çıktığını fark ederek bilgi verdiği köy muhtarı, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri köye giderek suyu kesti. Depo boşaltılırken su örnekleri alınarak Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı’na gönderildi.”

Kaynak: Radikal


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org