Codex’in Üçüncü Kitabı: “Mimarlarla Diyalog” - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Codex’in Üçüncü Kitabı: “Mimarlarla Diyalog”
Share 20 Kasım 2013

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık bölümü tarafından hazırlanan Codex’in üçüncü cildi yayınlandı.

Bölümden, 2010’dan itibaren Codex’in ilk iki cildinin yanı sıra, Biçim ve İşlev, Mimarlık ve Formalizm, Pomi 2002-2012 kitapları yayınlanmıştı. Kuram serisinin tematik sözlüğünün ilk cildinin yayın hazırlıkları devam ediyor. Codex 3, 2014 başında okurla buluşacak.

Söyleşi özel sayısı olarak Yrd. Doç Dr. Levent Şentürk tarafından derlenen Codex’te, kadın mimarlarla Esogü mimarlık bölümü öğrencilerinin heteronormativite, cinsiyet, erillik, cinsellik konularında gerçekleştirdikleri 38 söyleşiye yer verilmiş.

Kitapta şu isimlerle yapılmış söyleşiler yer alıyor: Tomris Akın, Göksun Akyürek, Açalya Allmer, Nermin Atilkan, Semra Aydınlı, Aydan Balamir, Gülsüm Baydar, Cânâ Bilsel, Müge Cengizkan, Banu Çelebioğlu, Bahar Demirhan, Pelin Derviş, Banu Özkazanç Dinçer, Neslihan Türkün Dostoğlu, Arzu Erdem, Özlem Erdoğdu Erkaslan, Hülya Ertaş, Özge Gürbüz, Elvan Altan Ergut, Alev Erkmen, Suzan Sanlı Esin, Neşe Gurallar, Yasemin İnce Güney, Başak Güçyeter, Gül Güven, Yeşim Hatırlı, Avşar Karababa, Burcu Serdar Köknar, Elif Özdemir, Lale Özgenel, Yekta Özgüven, Gonca Paşolar, Hariye Sözen, Melike Sümertaş, Ayşe Şentürer, Neslihan Şık, Burcu Yiğit Turan, Funda Uz ve Brigitte Weber.

Kitap, akademiden ve piyasadan gelen, farklı kuşaklardan mimarları buluşturuyor. Değişik toplumsal katmanlardan mimarların meslek pratiğinden ataerkilliğe, tarih yazımından modernliğe, feminizmden kente kadar birçok konuda görüşlerini bir araya getirmesi açısından güncel bir toplam.

1 Yorum
  1. iyi akşamlar ,yayınlarınıza nasıl ulaşabilirim özellikle codex 3 .

    nadiye akyüz | 17 Şubat 2014


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org