Tümülüsler gün yüzüne çıkıyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Tümülüsler gün yüzüne çıkıyor
Share 4 Ekim 2007

Beypazarı ilçesinin Acısu Köyü çevresinde bulunan tümülüslerde, kültür ve turizm bakanlığınca kazı çalışmaları başlatıldı.

Beypazarı’nın Acısu köyü çevresinde bulunan ve bugüne kadar definecilerce kazılarak tahrip edilen tümülüslerde, Kültür ve Turizm Bakanlığınca kazı çalışmaları başlatıldı.

ZARAR VERDİLER

Edinilen bilgiye göre, Beypazarı’nın Acısu köyü yakınlarında bulunan Galat ve Roma dönemlerinden kaldığı tahmin edilen tümülüslerde, Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden görevlilerin katılımıyla yaklaşık 2 hafta önce kazı çalışmalarına başlandı. Kazı çalışmalarında bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi görevlilerinden Mehmet Sevim, bölgedeki tümülüslerin defineciler tarafından kazıldığını ve bazı mezarlara zarar verildiğini bildirdi. Sevim, yaptıkları çalışmalarda mezarın yan duvarlarını açmayacaklarını belirtti.

6- 7 YIL SÜRECEK

Mehmet Sevim, “Mezarın güneş ve yağmurdan zarar görmemesi açısından, güney ve batı cepheleri açık. Buraya ziyaretçi geldiğinde, görsel olarak bir şeyler görebilmesine imkan sağlamış olacağız” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet Ankara


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org