AKM’nin yıkılması komisyondan geçti - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
AKM’nin yıkılması komisyondan geçti
Share 4 Ekim 2007

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi TBMM kararıyla yıkılacak. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 22’nci dönem görüşmeleri tamamlanamadığı için hükümsüz kalan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılarak, yerine yenisinin yapılmasını öngören kanun tasarısını aynen benimsedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu tasarının kabul edilmesiyle, İstanbul’un ve Türkiye’nin dünyaya tanıtılması konusunda mesafe alınmış olacağını söyledi. Komisyonda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, “Orada alışveriş merkezi ve onun yanında bir kültür merkezi mi olacak yoksa?’’ diyerek endişelerini dile getirdi. Türkiye’nin kültür, sanat mekanı fakiri olduğunu ifade eden Günay, “AKM’yi, İstanbul’da yerine koyacak bir şey olmadan yıkmam. AKM’nin 2010’a yetişmemesi ihtimalini görürsem, yıkmam. Ama bu yetkiye ihtiyacımız var” dedi. Komisyonda AKM’nin yıkımı kararlaştırıldı.

Kaynak: Akşam


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org