İstanbul 5 yılda ’teknoloji ticareti merkezi’ olacak - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İstanbul 5 yılda ’teknoloji ticareti merkezi’ olacak
Share 2 Ekim 2007

CEBIT Bilişim Eurasia, bugün kapılarını açıyor. 7 Ekim’e kadar Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde açık kalacak olan fuar, 900 firma ve 150 bin ziyaretçiyi bir araya getirecek. HİFAŞ Genel Koordinatörü Şafak Alpay, CeBIT Bilişim Eurasia’nın İstanbul’u önemli bir noktaya taşıyacağını belirterek, “İstanbul, beş yıla kadar dünyanın sayılı teknoloji ticareti merkezlerinden biri haline gelecek” dedi.

CEBIT Bilişim Eurasia 2007, bugün 8’inci kez kapılarını açıyor. Yerli, yabancı 900 katılımcıyı ve 150 bin ziyaretçiyi bir araya getirecek olan CeBIT Bilişim Eurasia, 2-7 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde açık kalacak. ’Geleceğe Katıl’ temasıyla düzenlenecek fuarın açılışını, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hannover Belediye Başkanı Stephan Weil, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv yapacak.

ÜÇ ANA BÖLÜM VAR: CeBIT Bilişim 2007’de; İş Dünyası, Dijital Yaşam ve Telekomünikasyon olmak üzere üç ana bölüm, Gelecek Parkı, Kamu Sektörü, İş ve Kariyer şeklinde üç tematik bölüm ve İnovasyon, YASAD Yazılım ve Mobil İş Çözümleri olmak üzere üç özel bölge bulunacak. 70 ülkeden alıcı, satıcı, üretici ve resmi temsilcilerin buluşma noktası haline gelen fuarda, yeni iş ve yaşam eğilimleri de sergilenecek. Fuarda özel ’Yeni Ürün’ işaretiyle beraber 96 katılımcı şirket, 524 ürün sergileyecek.

İSTANBUL TEKNOLOJİ MERKEZİ: Fuarın açılışı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan HİFAŞ Genel Koordinatörü Şafak Alpay, CeBIT Bilişim Eurasia’nın İstanbul’u önemli bir noktaya taşıyacağını belirtereki, “İstanbul, beş yıla kadar dünyanın sayılı teknoloji ticareti merkezlerinden biri haline gelecek. Bugün, bunun somut adımları CeBIT Bilişim Eurasia’da atılıyor. Artık CeBIT Bilişim Eurasia’yı herkes bir iş platformu olarak kabul ediyor ve farklı ülkeler arasındaki işbirliği arayışları burada gerçekleşiyor” dedi.

YABANCI İLGİSİ ARTIYOR: Fuarın uluslararası kimliğinin de gittikçe belirginleştiğini aktaran Alpay, “70 ülke ve bölgeden fuara gelen yabancı katılımcılar arasında bulunan Almanya’nın Würtzburg Üniversitesi’nden araştırmacı bir grup, trafik sorununa getirdikleri önemli bir yazılım çözümüyle belediyelerle işbirliği fırsatlarını değerlendirmek üzere fuara katılıyor. Madrid Ticaret Odası’nın teşvikiyle kurulacak ’İspanya Pavyonu’nda, Avrasya pazarına açılmak isteyen altı İspanyol şirket yer alacak. Tayvan 11, Almanya 22, Çin ise 18 şirketiyle ülke pavyonlarına sahip olan diğer ülkeler. 99 yabancı firma fuara katılacak.” bilgisini verdi.

YENİ TEKNOLOJİLER: Fuarın gerek iş yaşamına, gerekse bireysel kullanıma yönelik en yeni teknolojilerin ötesinde, yeni eğilimleri gösterdiğini aktaran Şafak Alpay, “Fuarda ilginç uygulamalar sergilenecek. Bunlar arasında insan zekasına en yakın şirket kaynakları yönetim programı, dünyanın en büyük tam yüksek çözünürlüklü plazması, iki ayrı operatörün iki ayrı hattının aynı anda kullanılabildiği cep telefonu gibi örnekler var. Ekrandaki parlamayı önleyen bir teknoloji sunan dünyanın ilk dizüstü bilgisayarı da yine ilk kez CeBIT Bilişim Eurasia’da sergilenecek” diye konuştu. Deutsche Messe AG Proje Müdürü Alexander Wurst ise, şirketlerin fuara daha etkin katılımını desteklemek üzere yeni iletişim araçları da sunulacağını belirterek, katılımcıların pazarlamasına müşteri yönetim sistemleriyle destek vereceklerini açıkladı.

İş ilanları için dijital ilan panosu

BU yıl altıncısı düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia’da ’İş ve Kariyer’ bölümü de olacak. Farklı sektörlerdeki bilişim profesyonellerine yönelik iş fırsatlarını özel bir bölümde toplayan İş ve Kariyer adlı bölümde, yeni kariyer fırsatları arayışındaki kişilerle, açık pozisyonları bulunan ya da yeni yatırımlarında değerlendirmek üzere insan kaynağına gereksinim duyan kurumlar bir araya gelecek. Bölümde tüm katılımcıların iş ilanlarının yayınlanacağı dijital bir ilan panosu da olacak.

Yabancı STK’lar fuara geliyor

CEBIT Bilişim Eurasia kapsamında Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) ve Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED), Avrasya Bölgesi’ndeki çevre ülkelerden benzer sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile fuarda bir araya gelmek üzere toplantılar organize ediyor. TÜTED ve YASAD’ın davetlisi olarak fuarı ziyaret edecek yabancı sivil toplum kuruluşları şöyle: “Mısır Bilgi Teknolojileri Elektronik ve Yazılım Federasyonu (EİTESAL), Hindistan Ulusal Yazılım ve Hizmet Şirketleri Derneği (NASSCOM) ve Ukrayna Bilgi Teknolojileri Derneği (ITUA), Ukrayna Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı Bilgi ve İletişim Bölümü, Bulgaristan Bilgi Teknolojileri Derneği, Yunanistan Lisanslı Telekom Sağlayıcıları Derneği ve Alman Bilgi Teknolojieri, Telekomünikasyon ve Yeni Medya Birliği BITCOM. Ayrıca Azerbaycan’ın Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı yetkilileri de, ülkelerarası işbirliği fırsatlarını değerlendirmek üzere CeBIT Bilişim Eurasia’da olacak.

Giriş 20 YTL

İstanbul Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde bugün ziyaretçilere kapısını açan CeBIT Bilişim Eurasia 2007, 2-7 Ekim tarihleri arasında 11:00-19:00 saatlerinde gezilebilecek. Giriş bilet fiyatı 20 YTL olarak belirlenen fuara, 15 yaşından küçükler giremiyor. Fuar biletleri fuar girişince satın alınabiliyor. Fuarı ziyaret etmek isteyenler İETT’nin fuar için özel olarak düzenlediği otobüs seferlerinden yararlanabiliyor.

Visa’nın akıllı posteri fuarda

CEP telefonu ve avuçiçi bilgisayarlarla bir poster üzerinden bilgiye erişmeye ve ödeme yapmaya olanak tanıyan “Akıllı Poster” Cebit Bilişim Eurasia’da tanıtılacak. Visa Europe Türkiye tarafından geliştirilen “Akıllı Poster” uygulaması, Yakın Alan İletişimi (NFC) uyumlu cihazlarla kullanılabiliyor ve cep telefonları ya da avuçiçi bilgisayarlarla çeşitli bilgilere erişimin yanı sıra ödeme yapmaya da olanak tanıyor.

Anadolulu işadamlarına özel ziyaret programı

FUARI, Anadolu’dan ziyaret edecek iş insanları için Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD) özel sunum ve toplantıları olacak. Bu toplantılarda Anadolulu işadamlarına işlerinde bilgi ve iletişim teknolojilerden nasıl yararlanabilecekleri, rekabet güçlerini artırmak için nasıl bir kaldıraç olarak kullanabilecekleri özel sunumlarla aktarılacak. 16 ilden şirketlerin çeşitli birimlerinin yönetici ve çalışanlarını fuarda özel bir turla ağırlamaya yönelik program var. Anadolulu iş heyetlerinden ziyaret programlarına başvuranlar, fuarda en çok kurumsal kaynak planlaması, stok kontrol, üretim kontrolünü görmek istiyor.

25 firma özel teşvikli bölgede

FUARDA, Türkiye’de yazılım üreten küçük ölçekli girişimcilere, mobil çözüm geliştirenlere ve inovatif ürünü bulunanlara özel fiyatlar ve tanıtım olanaklarıyla üç özel teşvikli bölge tahsis ediliyor. Geçen yıl başlatılan YASAD Yazılım ve İnovasyon bölgelerine ek olarak bu yıl ilk kez Mobil İş Çözümleri de teşvik kapsamına alındı. Şafak Alpay, “Mobil İş Çözümleri isimli bölge de, bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia’nın teşvikli bölgeleri arasında ilk kez yer alacak. Böylece YASAD’ın desteğiyle 7’si Mobil İş Çözümleri’nde, 18’i Yazılım Bölgesi’nde olmak üzere, 25 firma özel teşvikli bölgelerde katılımcı olacak” diye konuştu. Diğer özel teşvikli bölge olan İnovasyon Bölgesi ise, bu yıl Sabancı Üniversitesi, Türk Patent Enstitüsü ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın desteğiyle oluşturuluyor.

Kaynak: Hürriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org