Mimar: Time and Tide

Manchester’ın Doğu girişinde 35 katlı bir kule ve ona eşlik edecek bir konut bloğu için sonunda izin alındı. Böylelikle girişimci “Time and Tide”, 35 katlı Manchester Yerçekimi Kulesi’nin yapım hazırlıklarına başladı.

35 katlı gökdelenin 6 katı, zemin kattaki alışveriş merkezini bulunduran, 330 adet, yüksek kaliteli, lüks apartman dairesine ayrılıyor.

Kulenin dairesel ön cephesi genel olarak çelik sistemle son bulan cam kombinasyonundan oluşuyor. Daha alçak olan bina ise, düzensiz biçimde dizilmiş taşlarla kaplı.

Yapılacak olan proje, Doğu Manchester’ın kentsel dönüşümüne dahil olduğundan dolayı, planlama danışmanları, Time and Tide’a, doğu Manchester’a daha fazla insanı çekemeyi sağlayacak özelliklerde bir proje yapmasını önerdiler.

Projenin, yuvarlak hatlı ön cephesi, daha az karbonlu enerji kaynaklarını kullanacak olması gibi özellikleri ile “Ekolojik Evler” yaratma hedefi bulunuyor.

Kaynak: Building.co.uk
Yazan: Fran Williams
Çeviri: mimdap

3 Comments

  1. Bu yapı bizim Bostancı’da ya da Mecidiyeköy’de rahatça görebileceğim çeşitlerden biri. Muhtemelen dış cephesinde kullanılan cam çeşidi, ısı yalıtımı, güneş kontrolu iyi düşünülmüş, doğru dürüst mühendislik hizmeti almış bir tasarımdır. (Bu ksımnı zaten ayrıntılarıyla bilemiyoruz)
    Evet bu orta büyüklükte bir iş merkezi. Başka birşey değil.

  2. Açıkçası katılıyorum. Bu tip yüksek katlı, bilindik kulelerin, “ekolojik, doğa dostu” gibi sıfatlarla anılması, varolan kent dokusunu kifayetsiz bırakan o baskın tavrı yumuşatıp, sempatik göstermek için geliyor bana.

  3. “Projenin, yuvarlak hatlı ön cephesi, daha az karbonlu enerji kaynaklarını kullanacak olması gibi özellikleri ile “Ekolojik Evler” yaratma hedefi bulunuyor.” deniyor. Sanki bana biraz reklam kokan propagandalar gibi geliyor. 35 katlı iş kulesi sonuçta. Sıfır emisyon felan gibi adlandırmalar biraz kulağımıza hoş geliyor diye.

    Çevresiyle oluşturduğu kontrast yalın bir uyumdan öte zıtlığıyla kendisini kabullendirmeye yönelik bir yapı olacağını gösteriyor. Ama sıradışı değil bence. Tipolojisi çok okunan, bildiklerimizin içinde ve ancak şık bir “iş merkezi”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir