Amcazade Yalısı otel oluyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Amcazade Yalısı otel oluyor
Share 1 Ekim 2007

Dünyanın ayakta kalan en eski ahşap yapılarından Boğaz’daki yalı için 28 milyon YTL bedelle yapılan ihale haftaya sonuçlanacak

3 yıl sürecek restorasyon bittiğinde yalı butik otel olarak hizmet verecek

İSTANBUL Boağazı’nın Anadolu yakasındaki dünyanın en eski ahşap binalarından Amcazade Yalısı’nın restorasyonu için geçen hafta yap-işlet-devret modeliyle yapılan ihale haftaya sonuçlanıyor. Anadolu Hisarı’nda 8 bin 711 metrekare arsaya sahip yalının 285 metre rıhtımı bulunuyor. Yalının restorasyon projesi kapsamında bahçesindeki 13 ev ile bir müştemilat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından geçen yıl yıkılmıştı. 6 Nolu SİT Kurulu’ndan aldıkları iznin ardından geçen hafta çıkılan ihaleye ilginin yoğun olduğunu belirten Mülhak Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı Başkanı Ahmet Köprülü, teklifleri değerlendirklerini ve önümüzdeki hafta ihalenin sonucunu açıklayacağını söyledi.

Çevrede kazı yapılıyor

Yalının çevresindeki yapılarla ilgili olarak bir taraftan da arkeolojik kazı çalışmalarının sürdüğünü belirten Ahmet Köprülü ihaleyle ilgili olarak şunları söyledi: “Külliyeye ait binaların kazı ile temel araştırmaları yapılıyor. Küçük ve büyük harem dairesinin temelleri ortaya çıktı. Divanhane binası tehlikeli durumdaydı. Burası Türkiye’nin en kıymetli tarihi komplekslerinden biri. Restorasyon bittiğinde değeri 1.5 milyar dolara çıkar. Üç yıllık çabamızın sonunda Koruma Kurulu Divanhane ve ayakta durabilen yerlerin restorasyonuna izin verdi. Geçen hafta ise 28 milyon 131 bin YTL muhammen bedelle ihaleyi gerçekleştirdik. Bu bedel sadece restorasyon inşaat maliyeti. İhale yap-işlet-devret tarzında. Büyükşehir Belediyesi’nden inşaat ruhsatı için izin alınmasının ardından Kasım’da restorasyon başlayacak. İnşaat süresi 3 yıl, proje süresi 3 yıl toplam 6 yıl içinde bitirilecek olan otel, 19 yıl işletilecek. İhaleye çok muteber kurumlardan teklif geldi. Değerlendirmeleri yapıp, önümüzdeki hafta ihalenin sonucunu açıklayacağım”

Kaynak: Vatan


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org