"Artvin'in yeşili solmasın" - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
“Artvin’in yeşili solmasın”
Share 1 Ekim 2007

Immet Madencilik’in sahip olduğu Artvin Bakır Madencilik’in işleteceği maden sahası, Artvin il merkezinin hemen üstünde bulunuyor. Yeşil Artvin Derneği’nin çağrısı üzerine yapılan toplantıya katılanlar, madeni Artvin halkının istemediğini vurguladılar.

Toplantıda konuşan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Erdoğan Gazihan, görüştüleri Vali Cengiz Aydoğdu’nun kendilerine “Yukarıdan baskı geliyor o yüzden izin vermek zorundayım. Siz de bir an önce mahkeme başvurun” dediğini aktardı.

Dernek yönetim kurulu üyesi ve Artvin Baro Başkanı Bedrettin Kalın da Maden firmasının iddia ettiği gibi davayı kazanmadıklarını, davanın sürdüğünü açıkladı. Kalın, davanın Danıştay tarafından usul yönünden bozulduğunu ve geri gönderildiğini belirterek, davanın iki parsel için ayrı ayrı açılması yönündeki Danıştay’ın verdiği kararıyla ilgili gerekli dosyaların hazırlanarak davanın yeni kurulan Rize Bölge İdare Mahkemesi’ne açıldığını söyledi.

Maden yasasında yapılan değişikliğe dikkat çeken Akademisyen Oğuz Kurdoğlu da, “Yabancı firmaların Türkiye’nin her yerinde toprağın yarım metre altında istediği yerde maden arayabileceğini ve buna kimsenin müdahale edemeyeceğini vurguladı. Kurdoğlu, “Artvin’in geleceğinin turizm ve eğitim olduğu söyleniyor, oysa maden çıkan yer iflah olmadı. Bakır madeninden Türkiye’ye kalacak paranın 50-60 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Bu para için doğa yok edilmeye değmez” dedi. Kurdoğlu şöyle devam etti: “Immet maden firması adını değiştirerek, Artvin Bakır A.Ş adını aldı. Bu girişim, şirkete milli şirket havası vermek için yapılmıştır.”

Toplantıya katılan Artvin milletvekilleri de Cerattepe’de çıkarılacak madene açıkça karşı olduklarını söylediler. Toplantı sonunda maden konusunda eylem yönteminin belirlenmesi Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu’na bırakıldı. Dernek önümüzdeki günlerde eylem planını kamuoyuna duyuracak.

Kaynak: Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org