MTY Evi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
MTY Evi
Share 13 Mart 2013


Tasarım: BGP arquitectura



Kuzey Meksika, San Pedro Garza Garcia’da bulunan bu ev yaklaşık10.000 metrekarelik çok ve sıkı çevre koruma düzenlemelerinin bulunduğu bir alan içinde geliştirilmiştir Ev kısmen ormanlık alanda yer almaktadır. Arazinin kayalık ve değişken topografyası bu kutu şeklindeki evin tasarımın geliştirilmesinde ilham kaynağı olmuştur. Proje çevresindeki bitki örtüsüyle ayrılırken, doğaya bir kontur çizgisi olarak eklenmektedir.


Yapının çeşitli düzeni ışık ve gölge ortamında bir etkileşim yaratarak ve bölgenin sert ikliminde evden barınma işlevini yerine getirmesi beklenmektedir.



Yapının içinde farklı parçalar ve birimler birleştirilmiştir. Her birim diğerlerinden bağımsızdır. Kullanılan kaplama malzemeleri traverten mermer, ahşap paneller, corten çelik, özel cam ve brüt betondur.


Plan bileşimi ortogonal tek bir gövdeden meydana gelmektedir. Yapı arsa ile bir “gezinti” oluşturaracak cam düzeniyle tabiata ait olanları iç mekana aktarmaktadır.


Masif görünüş, korten çelik ile dışta sağlanan yekpare yapı ve onun toprak rengiyle de bütünleşen özel fonu tasarımın kübik formu kadar etkili olmaktadır.



Yer: Monterrey, México
Mimari: BGP arquitectura | Bernardo Gomez-Pimienta, Luis Enrique Mendoza
Koordinasyon: Hugo Sánchez, José Barreto, Jesse Rodríguez, Susana Rodriguez Josué Vázquez, Edgar Juárez, Giovanna Maldonado, Luis Corona, Wendy Wuotto, Valeria Llanos, Hıristiyan Santillan, Isabel Raffy
Projenin adı: MTY Evi
Fotoğraf: Jaime Navarro
Tasarım yılı: 2007-2008
Yapım yılı: 2009-2010
Toplam alan :. 10,582 m2
Yapı alanı: 1.000 m2
Yapıcı: Portico
Şantiye: Colinas de Buen
Tesisatlar: DIIN (Disenos Integrales de Ingeniería SA de CV)
Aydınlatma: Luz tr Arquitectura
Model: Ramón Álvarez, Jesús Morones, Luis Enrique Mendoza

Kaynak: arthitectural.com
Çeviri: Mimdap

2 Yorum
  1. metal kaplama ile oluşturulan ve doğaya hediye edilen bu figür şahane.

    Mehmet Aktaş | 15 Mart 2013

  2. sadelikte saklı güzelliğe bakın. bu denli net bir fikir bu kadar saf bir sunum. şapka çıkarılır.

    remzi gülen | 22 Mart 2013


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org