Hasankeyf için yeni imza kampanyası - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Hasankeyf için yeni imza kampanyası
Share 23 Eylül 2007

Hasankeyf İnisiyatifi Girişimi, Ilısu Barajı projesini Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Konsoloslukta toplanan ve ellerinde çeşitli dövizler bulunan grup, projeye ilişkin kredi teminatı vermeyi planlayan Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin ihracat kredi kuruluşları ile DSİ arasında nihai anlaşmanın resmen sağlandığını hatırlattı. Hasankeyf İnisiyatifi Girişimi yaptığı açıklamada, “Bu karar, Hasankeyf arkeolojik sit alanının sulara gömülmesi anlamına geliyor” dedi. Ilısu Barajı projesinin kanunlara, kültüre, tarihe ve doğaya kabul edilemez boyutta zarar vereceği savunulan açıklamada, “Türkiye hükümetinin bu projeyi gerçekleştirmek istemesi büyük bir tarihi hatadır” görüşüne yer verildi. Grup, Türkiye ile Avrupa’daki ilgili kurumlara sunulmak üzere yeni bir imza kampanyasının başlatıldığını da duyurdu.

Kaynak: Radikal

1 Yorum
  1. Hasankeyf kaybedilmemesi gereken bir değerimiz ve üstünde bu kadar konuşulmasına rağmen bir türlü tam sonuç alınamıyor. Nedir bu karanlık, nedir bu sis perdesi kavrayabilmiş değilim. Sular altında kalsın yitsin gitsin mi istiyoruz yani.

    Cemallettin Karakaya | 14 Ocak 2009


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org